Een inspirerend interview met de sommelier van restaurant Tilia in Etten-Leur, Mariëlle Vink mag op de website van Bettine niet ontbreken. Deze week hebben zij in hun take-away menu Bettine geitenkaas in de weekhap verwerkt, Moussaka Tilianesa: lam, aubergine, artisjok, paprika, courgette en Bettine geitenkaas. Onder het interview vind je alvast een foto van dit heerlijke gerecht, welke wij alvast hebben mogen proeven. Het recept delen we volgende week met jullie.

Jullie zijn nu 4 maanden officieel gestart met Tilla. Waar komt deze mooie naam vandaan? 

Tilia is een andere naam voor Linde. En laat nu net de mooiste linde van Nederland bij ons voor de deur staan. Het is een ode aan de locatie. Een locatie die wij niet altijd als makkelijk hebben ervaren.  Onze voormalige gasten kwamen van heinden en ver, maar veel minder vaak uit de directe omgeving.  Wij willen juist heel graag die verbinding met onze omgeving en hopen dan ook dat deze prachtige naam daaraan bij kan dragen.

Wat is Tilia voor restaurant? 

Tilia bevindt zich achter een historische gevel aan de Markt in Etten-Leur. Het is een prachtig ingericht restaurant waar een ongedwongen sfeer heerst.  Blauw, groen en goud zijn de voerkleuren van een eigentijds en warm interieur. Er staat een jong, gedreven en enthousiast team aan de voorkant dat jou als geen ander het gevoel kan geven echt welkom te zijn. De keuken van Carlo kenmerkt zich door eerlijke en veelal biologische en lokale producten.  Hij kan als geen ander, met behulp van traditionele en bijzondere kooktechnieken, van lokale verse producten nieuwe wereldgerechten maken.

Lees verder op Bettine.nl