De Zwaan en het Lelijke Eendje bestaan niet meer: donderdag opent op dezelfde plek restaurant Tilia. Het team is zo’n beetje het enige dat hetzelfde blijft, in het 17de-eeuwse pand aan de Markt in Etten-Leur. De kaart, inrichting en uitstraling gingen op de schop.
‘Tilia’ is de wetenschappelijke naam voor linde; de naam is een ode aan de moeierboom voor het restaurant. ,,Een idee van mijn partner, die bij een hoveniersbedrijf werkt. Het klinkt stijlvol, het past bij de plek waar we staan, deze naam klopte gewoon”, zegt sommelier Mariëlle Vink.
Zij nam De Zwaan deze zomer samen met chef-kok Carlo Chantrel over van Roland Peijnenburg. De nieuwe eigenaren besloten het roer stevig om te gooien. ,,Om daarbij ook voor een andere naam te kiezen, was misschien nog wel een moeilijker besluit dan de keuze om het restaurant over te nemen”, denkt Vink hardop.
Tilia is geen veranderde Zwaan: het is een heel andere zaak, iets dat op zichzelf staat
Mariëlle Vink, Eigenaresse Tilia