Ontdek Ons

Jarenlange ervaring en nog steeds vernieuwend
Sterren Chef

De keuken van Carlo Chantrel is 27 jaar op rij onderscheidden met een Michelin-ster. Deze man blijft zichzelf als chef iedere keer opnieuw uitvinden.

Lokale Producten

Wij bezoeken regelmatig onze leveranciers in en rond Etten-Leur om met de mooiste, vaak lokale en biologische producten te kunnen werken.

Verrassende Wijnen

De sommelier Mariëlle Vink is bevlogen en een tikkeltje eigenwijs. Zij verrast je met wijnen uit alle windstreken en heeft haar eigen lokale wijn geblend.

Culinaire Visie

Puur op smaak

Restaurant Tilia kenmerkt zich door hoge kwaliteit en minder toevoegingen in de gerechten.
“Eenvoud laat minder ruimte om je te verschui­len. Als je maar een paar componenten op een bord legt, moeten die wel perfect kloppen.”

Over Ons

Team Tilia

Na jaren op topniveau samengewerkt te hebben in Restaurant De Zwaan en Bistro Het Lelijke Eendje in Etten-Leur, kijken Sterrenchef Carlo Chantrel en Maître-Sommelier Mariëlle Vink er enorm naar uit om deze zaken samen te voegen tot één nieuw restaurant.

“Ik ben er hoe dan ook trots op dat wij een crisis durven aanpakken als een kans, dat we het roer om durven te gooien. Er leek dit jaar heel veel onzeker, maar wij zijn er niet bang van geworden. We hebben vertrouwen in de nieuwe richting die we kiezen.”

Carlo Chantrel

Chef-kok

Carlo heeft 27 achtereenvolgende Michelinsterren op zijn conto staan.

“Ik wil de kwaliteit verhogen en minder toevoegingen in de gerechten. Meer focussen op de kwaliteit dan de poespas er omheen. Gewoon puur op smaak. Ik geef graag mijn eigen draai aan internationale gerechten. Daar zijn de gasten heel enthousiast over.”

,,Ik wilde al lang koken met minder poespas. Het is heel makkelijk om
een gerecht te verfraaien door er van alles aan toe te voegen. Ik vind
het nu interessanter om de andere kant op te gaan. Ik wil me vaker
beperken tot een paar goede ingrediënten, om daar dan een echte
smaakexplosie uit te halen.”

Mariëlle Vink

Maitre-Sommelier

Mariëlle is al jaren koningin wijn-spijs combinaties.

“De afgelopen jaren heb ik mogen werken met een belachelijk mooie voorraad, bestaande uit zeer exclusieve wijnen. Klassieke toppers om jaloers op te zijn en een droom om op de wijnkaart te voeren. Heel dankbaar ben ik voor de mogelijkheid om te werken met zulke parels. Toch gaan we het nu anders aanvliegen.”

“Hoe heerlijk het ook is om met de mooiste Bordeaux’s, Super Tuscans en Bourgognes te werken, wijn moet vooral herkenbaar zijn. Imposante wijnkaarten brengen regelmatig ongemak en keuzestress. Om die reden is op onze kaart alles ingedeeld in smaak categorieën en is er over iedere wijn een korte omschrijving te vinden.”

De meest culinaire alliantie

Alliance Gastronomique

We zijn er trots op te behoren bij Alliance Gastronomique,
hèt samenwerkingsverband van 45 toppers in de branche met wie we de liefde voor eten, koken en gastvrijheid delen.

Meer informatie vind je op de website alliance.nl

Recensies

Gasten over Tilia

Lunch en Diner

Welkom in ons restaurant

Achter de historische gevel uit de 17e eeuw, aan de Markt in Etten-Leur, kom je terecht in een prachtig eigentijds restaurant met veel sfeer. Hier kun je ontspannen genieten van vriendelijke service en gerechten op hoog niveau.