ETTEN-LEUR – Ze hadden de champagne nog niet koud gelegd. Carlo Chantrel en Mariëlle Vink zouden tenslotte pas maandag horen of hun restaurant Tilia een Michelinster zou krijgen. Zaterdagochtend lekte er echter al een lijst uit van nieuwe Michelin-restaurants, waaronder Tilia uit Etten-Leur. 

Technisch probleempje op de app, zegt woordvoerster Ellen Neukermans van Michelin over dat lek: ,,Maar de lijst klopt wel.’’ Chantrel is die ochtend al platgebeld door mensen die het goede nieuws gelezen hebben, zegt hij: ,,Mijn telefoon staat roodgloeiend, dit is een geweldige verrassing.’’ Want het is niet vanzelfsprekend dat restaurants hun sterren vasthouden, zegt hij: ,,Je moet ze ieder jaar opnieuw verdienen.’’

Nu dat gelukt is, zetten chef-kok Chantrel en maître-sommelier Vink de jarenlange Michelin-traditie van De Zwaan voort. De Zwaan werd sinds 1994 onafgebroken met één Michelinster beoordeeld.

De Zwaan en Het Lelijke Eendje werden Tilia

Chantrel en Vink namen De Zwaan en Bistro Het Lelijke Eendje in juli vorig jaar over van eigenaar Roland Peijnenburg. In september gaven ze die twee zaken aan de Markt één nieuw gezicht: Tilia.

We hebben alles overboord gegooid voor een nieuw concept. Wat laagdrempe­li­ger en wat eenvoudi­ger.

Carlo Chantrel

Lees verder op BNDeStem.nl