Wie nog eens bij bistro Het Lelijke Eendje wilde gaan eten, moet snel zijn. De nieuwe eigenaren van sterrenrestaurant De Zwaan bereiden een flinke koerswijziging voor. De zaak aan de Markt in Etten-Leur gaat in september verder met een nieuwe naam, een aangepaste inrichting en een ander concept. En zonder Het Lelijke Eendje.

Sterrenrestaurant De Zwaan gooit het roer om, zonder Het Lelijke Eendje

Die bistro verdwijnt. De muur die beide delen van het horecabedrijf nu scheidt wordt letterlijk doorgebroken, zodat één zaak met één concept overblijft. Een hipper, eigentijds restaurant waar mensen in een ontspannen sfeer kunnen proeven van eenvoudiger, pure gerechten – tegen iets lagere prijzen dan De Zwaan nu hanteert.

Ik ben ervan overtuigd dat het voor ons nu de juiste keuze is om dingen anders te gaan doen– Carlo Chantrel, Chef-kok en eigenaar –

Met al die wijzigingen neemt chef-kok Carlo Chantrel het risico dat ook een andere vertrouwde eigenschap van De Zwaan verandert: de sterrenstatus. ,,Houden we onze ster, dan is dat natuurlijk fijn”, zegt hij. ,,Maar zelfs als het anders loopt, ben ik ervan overtuigd dat het voor ons de juiste keuze is om dingen anders te gaan doen.”

Chantrel nam De Zwaan samen met sommelier Mariëlle Vink over van Roland Peijnenburg. De Nederlandse eetcultuur verschuift, zegt Vink. ,,De behoefte aan sjiek de friemel, aan ‘uit eten op je hakjes’, neemt af. Het mag allemaal wat meer relaxt.

Lees verder op BNDeStem.nl