Europa’s langst bestaande samenwerkingsverband van restaurants breidt met vijf leden uit. De restaurants Alma (Oisterwijk), Brut172 (Reijmerstok), Joann (Enschede), De Bloemenbeek (De Lutte) en Tilia (Etten-Leur) zijn vanaf 1 januari 2020 lid van de Alliance Gastronomique.

De leden van dit culinaire samenwerkingsverband vinden elkaar in een passie voor perfectie. Voor hun gasten staat de Alliance borg voor topkwaliteit, creativiteit en oog voor detail. Met de toetreding van bovenstaande restaurants groeit het aantal restaurants in de Alliance tot 45 leden. “Ik ben er trots op om dit jaar 5 nieuwe restaurants bij Alliance Gastronomique aan te laten sluiten.

voorzitter Gerard Wollerich namens het bestuur

De Alliance ontwikkelde zich de afgelopen 54 jaar tot een stevig fundament voor de culinaire ontwikkeling in Nederland. De betrokken restaurateurs staan borg voor een constante topkwaliteit. Niet zelden hebben de chefs van nu zich de afgelopen jaren in deze ambiance kunnen bekwamen in hun vak.

Inauguratie In verband met COVID-19 zijn de nieuwe leden niet zoals gebruikelijk tijdens de laatste ledenvergadering van het jaar geïnaugureerd en gepresenteerd aan alle leden. De nieuwe leden zijn op een passende wijze door een afvaardiging van het bestuur van harte welkom geheten.

Tilia

Carlo Chantrel en Marielle Vink namen september jl. restaurant De Zwaan in Etten-Leur over van Ronald Peijnenburg. De Zwaan heeft 54 jaar geleden aan de wieg gestaan van de oprichting van de Alliance Gastronomique. Alle historie aan deze naam maakte het moeilijk voor Carlo en Marielle om voor een nieuwe naam te kiezen, maar uiteindelijk hebben zij besloten het roer om te gooien en daarbij hoort een nieuwe naam, Tilia. Restaurant Tilia kenmerkt zich door hoge kwaliteit en minder toevoegingen in de gerechten. “Eenvoud laat minder ruimte om je te verschui­len. Als je maar een paar componenten op een bord legt, moeten die wel perfect kloppen.”

Wij staan te trappelen om te shinen in het Alliance Gastronomique boekje en op de vloer! Een absolute eer om lid te mogen worden van deze fijne en inspirerende club.

Mariëlle Vink over het lidmaatschap van de Alliance